Skip to content
Alles over baardverzorging

Alles over baardverzorging

Baarden zijn helemaal in! Veel mannen geven het groeien van een baard op, omdat ze last krijgen van irritaties, schilfers of gespleten haren. No worries, want met de juiste producten en verzorging voorkom je dit!

1. Wassen:
Je wast jezelf, je wast je haar en zo hoort ook de baard gewassen te worden. Zo houd je de hygiëne van een baard op peil. Onder de douche was je jouw baard dagelijks met water. Was je baard maximaal 2x per week met een milde baardzeep of shampoo.

2. Trimmen:
Het trimmen van je gezichtshaar zorgt ervoor dat deze voller gaat groeien. Sommige haartjes groeien snel en andere haartjes hebben weer maanden nodig om een bepaalde lengte te bereiken. Door de baard te trimmen, zorg je ervoor dat alle baardhaartjes op één lengte zijn. Als alle baardhaartjes op één lengte zijn, ziet de baard er ook verzorgder uit.

3. Voeden:
Voed en hydrateer de baard en de onderliggende huid met een baardolie of -balsem. Gebruik naast de baardolie en -balsem ook een hydraterende gezichtcrème. Net zoals het haar op je hoofd, hebben de baardhaartjes ook behoefte aan voeding. Breng dagelijks een baardolie en gezichtcreme aan.

4. Kammen:
Het kammen van de baardhaartjes stimuleert de bloedcirculatie. Een goede doorbloeding bevordert de groei van het haar. Ook helpt het kammen van de baard met het verspreiden van de oliën in de baard.

3. Exfoliëren:
Het ene seizoen is het warm, dan weer koud, dan weer regen. You know it! Deze temperatuurwisselingen brengt ook de baardhuid op hol. Dit kan zich uiten in de vorm van roos, schilfers of een geïrriteerde huid. Om dit te voorkomen kun je het af en toe exfoliëren met een gezichtsscrub. Exfoliëren doe je maximaal 1 keer per week, anders verstoor je de voedende functie van de baardolie of -balsem.Cool Water Man After Shave Balm

Davidoff
100 ml • € 13,50

Homme Soothing Balm Alcohol Free

Biotherm
100 ml • € 34,90

Dior Fahrenheit After Shave Lotion

Christian Dior
100 ml • € 55,20

Linea Uomo Perf. Adherence Shaving Foam

Collistar
200 ml • € 12,00

Homme Vitality & Freshness Shaving Gel

Biotherm
150 ml • € 19,30

For Men Post Shave Soother

Clinique
75 ml • € 27,80