Skip to content
Avondroutine gezichtsverzorging

Avondroutine gezichtsverzorging

Eindig jij de dag al met een vaste gezichtsverzorgingsroutine? Dat kunnen we je aanraden, want het doet je huid erg goed. ’s Nachts komt je huid op adem en herstelt zich. Hoe je het doet, welke producten je het beste gebruikt en in welke volgorde, hebben we voor je op een rijtje gezet.

1. Reinigen:
Geef je huid ‘s avonds een dubbele reinigingsbeurt. Begin met het verwijderen van je oogmake-up met een speciale remover. Daarmee komt de oogmake-up er makkelijker af en breken je wimpers minder snel af. Gebruik daarna een reinigingsproduct op olie- of crèmebasis, om alle make-up en zonnebrandcrème van je gezicht te halen. Gebruik daarna een cleansing gel onder de douche om eventuele restjes te verwijderen. Dep je gezicht altijd droog, nooit ruw vegen!

2. Scrub:
Wil je een scrub gebruiken? Gebruik deze dan twee of drie keer per week in plaats van je cleansing gel. Scrubs verwijderen dode huidcellen, waardoor je huid er gladder en gezonder uitziet. Gebruik de dag nadat je een scrub hebt gebruikt, altijd een zonnebrandcrème met een hoge SPF, want je huid is dan gevoeliger voor verbranding.

3. Oogcrème:
Breng als derde stap van je routine een oogcrème aan. Altijd een deppende beweging, van binnen naar buiten. Pak specifieke problemen aan als bijv. anti-age, donkere kringen en wallen, of anti-puffiness.

4. Serum:
Een serum voedt, herstelt, hydrateert en verzorgt de huid extra. Het is een geconcentreerde vloeistof en bevat ingrediënten die zich actief richten op specifieke huidproblemen. Een serum bereikt specifieke delen van je huid, wat bij andere producten niet het geval is. Voor het beste resultaat gebruik je een serum in combinatie met een vochtinbrengende crème.

5. Nachtcrème:
Gebruik hierna, net zoals bij je ochtendroutine, een vochtinbrengende crème, om alle producten te fixeren die je eerder hebt gebruikt. Ook beschermt en hydrateert de crème je huid.

Je huid is nu klaar voor de nacht, slaap fijn!

Shop nu

Lotion Purete Fresh Mattifying Toner

Chanel
€ 36,90

E.Lauder Perfectly Clean Triple-Action Cleanser

Estee Lauder
€ 25,70

Talasso Scrub

Collistar
€ 17,00

Kiehl's Pineapple Papaya Facial Scrub

Kiehls
€ 32,70

Pep Start Eye Cream

Clinique
€ 21,40

Advanced Genifique Yeux

Lancome
€ 53,60

Kiehl's Hydro-Plumping Re-Texturizing Serum Conc.

Kiehls
€ 66,20

Bio-Performance LiftDynamic Serum

Shiseido
Vanaf € 90,10

E.Lauder Advanced Time Zone Night Wrinkle Creme

Estee Lauder
€ 68,30

Moisture Surge 72-Hour Auto-Replenishing Hydrator

Clinique
€ 24,70