Skip to content
Lang en gezond haar

Lang en gezond haar

De droom van vele: lang en gezond haar. Even je verwachting managen: Haar groeit gemiddeld 1 tot 1,5 centimeter per maand en wij hebben geen wetenschappelijk bewijs kunnen vinden dat je haar sneller kunt laten groeien. Er bestaan echter wel ‘hacks’ die je haar helpen met groeien! Met de juiste producten en geduld kom je al heel ver. Wij geven je de hacks om je droom lengte te bereiken.

1. Was je haren zo min mogelijk:
Hoe vaker je je haar wast, hoe schadelijker. Te veel shampoo verwijdert de natuurlijke oliën uit je haar, waardoor het droog wordt. Daarom is het belangrijk dat je je haren niet iedere dag wast. Twee a één keer per week wassen is ideaal om je haar zo gezond mogelijk te houden. Je kunt altijd droogshampoo gebruiken op de wortels tussen de wasbeurten om het minder vet te houden.

2. Koud water:
Heet water maakt je haar droog en kwetsbaar. Ga je je haar wassen? Doe dit met lauw water, spoel als laatste stap je haar met koud water. Zo worden de haarscubben na iedere wasbeurt gesloten, dit zorgt voor glans.

3. Behandel je hoofdhuid:
Geen hoofdhuid is hetzelfde, kijk daarom goed naar jou probleem en zoek daar matchende product bij.
Ga voor een diep reinigende conditioner of een hoofdhuid scrub voor een fris gevoel.

4. Punten knippen:
De onderkant van je haar is het oudst en daarom het zwakst, dit breekt snel af en dan wordt het onmogelijk om je haar lang te laten groeien. Je haar word niet langer als je het vaker knipt, ga daarom elke 7 maanden na de kapper. Laat alleen een kort stukje van je punten afknippen. Geef dit ook duidelijk aan, want we kennen het allemaal: een kapper die te veel haar afknipt.

5. De juiste verzorging is ''key'':
Gebruik minstens één keer per week een haarmasker. Bij een haarmasker kun je ook beter een plastic douchekapje opdoen. De warmte zorgt er namelijk voor dat je haarschubben opengaan en het masker beter in kan intrekken.

6. Bescherm jouw haar:
Simel: Het föhnen, krullen en stijlen van je haar beschadigt je haren door de hitte. Hierdoor krijg je sneller last van gespleten punten en moet je het vaker knippen.  Gebruik liever geen tools. Kan jij echt niet de deur uit zonder? Dan is het prioriteit nummer één om je haar te beschermen. Gebruik altijd een hittespray en probeer op de laagste stand te föhnen, krullen of stijlen. Het is ook belangrijk dat je goede tools hebt. Hoewel ze misschien wat duurder zijn is het de investering zeker waard. Stijltangen met een keramische coating zijn beter voor je haren.

Shop de ideale producten aan het eind van deze pagina.

Shop nu

Resistance Bain Therapiste B-I-Shampoo

Kerastase
250 ml • € 20,00

Resistance Strengthening Masque

Kerastase
200 ml • € 37,40

Resist. Ciment Therm. Resurfacing Milk

Kerastase
150 ml • € 33,90

Dual Senses Ultra Volume Dry Shampoo

Goldwell
250 ml • € 13,30

Nourishing Care Shampoo

L'Occitane
500 ml • € 35,00

Nourishing Care Conditioner

L'Occitane
Vanaf € 42,00

Mythic Oil Nourishing Oil

L'Oreal
100 ml • € 18,00