Skip to content
Mascara hacks

Mascara hacks

Krullen, zig zaggen, smeren: het aanbrengen van mascara is een stuk complexer dan veel vrouwen denken. Tenminste, als je voor het beste resultaat wil gaan. Goed nieuws: de experts van Parfum.nl delen de beauty hacks om je droom wimpers te krijgen!

1. Kies de juiste borstel:
Bedenk je (voor je een mascara koopt) welk effect je wil bereiken. Droom je van lange wimpers of kunnen ze juist wel wat meer volume gebruiken? Ga je voor de klassieke borstel of een rubberen borstel? Met de juiste borstel én formule lukt het. Mocht je toch twijfelen, de experts van Parfum.nl staan altijd voor je klaar.

2. Niet pompen, maar draaien:
Als je je mascara pompt, zuig je iedere keer lucht én bacteriën mee naar binnen. Het gevolg: een klonterige mascara vol met viezigheid. Dit voorkom je door je mascara rustig rond te bewegen in het omhulsel en hem er vervolgens in één keer uit te trekken. Zo zorg je er ook nog eens voor dat je borsteltje aan alle kanten voorzien is van mascara. Een win-win!

3. Mag het ietsje meer zijn?
Kunnen jouw wimpers je niet vol genoeg zijn? Je versterkt het effect van de mascara door het product niet alleen aan de onderkant van je wimpers aan te brengen, maar door ook de bovenkant mee te nemen. Plaats het borsteltje aan de wimperrand, dicht tegen je ooglid aan en zwiep het borsteltje naar boven terwijl je een ronddraaiende beweging maakt. Je zorgt er zo voor dat je wimpers aan alle kanten mascara bevatten waardoor ze voller en intenser lijken.

4. Horizontaal vs. verticaal:
De manier waarop je je mascara aanbrengt is heel bepalend voor het effect. Wil je een natuurlijke look waarbij het lijkt alsof je bijna geen make-up op hebt? Dan is de verticale manier perfect. Wil je je wimpers meer volume geven? Hou het borsteltje dan horizontaal.

5. Lang, langer, langst:
Mogen die wimpers nóg langer van jou? Sprenkel dan met een make-up kwastje wat transparante poeder over je wimpers tussen de lagen door.

Shop nu

Mad Eyes Mascara

Guerlain
8.5 ml • € 26,60

Hypnose Mascara

Lancome
Vanaf € 30,50

They'Re Real! Mascara

Benefit
8.5 gr • € 34,70

HR Lash Queen Mascara Feline Blacks

Helena Rubinstein
7.2 ml • € 29,30

Le Volume De Chanel Waterproof Mascara

Chanel
6 gr • € 35,30

High Impact Mascara

Clinique
7 ml • € 20,30

Lash Sensational Mascara Waterproof

Maybelline
9.4 ml • € 9,60

Mascara Infinito High Precision Volume

Collistar
11 ml • € 17,40

YSL Mascara Volume Effet Faux Cils Radical

Yves Saint Laurent
7.5 ml • € 33,20

False Lash Architect 4D Waterproof Mascara

L'Oreal
10.5 ml • € 13,30