Skip to content
Verschil tussen EDP en EDT

Verschil tussen EDP en EDT

Er zijn verschillende soorten geuren, maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen parfum, Eau de Parfum (EDP), Eau de Toilette (EDT) en Eau de Cologne (EDC)?

Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel, meestal is dat alcohol. Parfum is de hoogste concentratie van een geur. Het bevat het hoogste percentage geurbestanddelen. Zo’n 20% tot 40%. Dit kan per merk verschillen. Parfum is vaak duurder dan Eau de Parfum. Maar je doet ook langer met een parfum dan met een Eau de Parfum. Omdat parfum het hoogste percentage geurbestanddelen bevat, is een paar druppels parfum vaak al voldoende voor de hele dag.

Eau de Parfum bevat na parfum het hoogste percentage geurbestanddelen, namelijk 10% tot 20%. Eau de Parfum is de meest voorkomende vorm van parfum. De geur blijft door het nog steeds vrij hoge percentage geurbestanddelen vrij lang hangen (dit kan ook per merk verschillen). Eau de Parfum kost meestal wel minder dan pure parfum.

Eau de Toilette bevat minder geurbestanddelen dan parfum en Eau de Parfum. Eau de Toilette bevat ongeveer: 5% tot 10% geurbestanddelen. Eau de Toilette wordt over het algemeen het meeste verkocht. Het is ook goedkoper dan parfum en Eau de Parfum. Oorspronkelijk was Eau de Toilette bedoeld als een verfrissende body splash. Eau de Toilette blijft dan ook minder lang hangen dan parfum en Eau de Parfum. Eau de Toilette kan halverwege de dag worden bij gespoten om de geur weer te versterken.

Eau de Cologne bevat een nog lager percentage geurbestanddelen, namelijk: 3% tot 5%. Eau de Cologne was ooit ontstaan als naam voor een lichte, frisse geur met citrus oliën.

Aftershave bevat het laagste percentage geurbestanddelen, namelijk: 2% tot 4%. Aftershave is uiteraard bedoeld voor heren.

Eau de Parfum

Alle Eau de Parfum

YSL Manifesto Eau de Parfum Spray

Yves Saint Laurent
30 ml • € 59,50

Dior Sauvage Eau de Parfum Spray

Christian Dior
Vanaf € 76,80

Dior Miss Dior Absolutely Blooming Eau de Parfum Spray

Christian Dior
Vanaf € 78,80

Code Profumo Pour Homme Eau de Parfum Spray

Armani
Vanaf € 89,50

Coco Noir Eau de Parfum Spray

Chanel
50 ml • € 104,00

Man In Black Eau de Parfum Spray

Bvlgari
Vanaf € 59,60

Eau de Toilette

Alle Eau de Toilette

L'Eau D'Issey Pour Femme Eau de Toilette Spray

Issey Miyake
Vanaf € 54,00

Bottled Tonic Eau de Toilette Spray

Hugo Boss
Vanaf € 59,80

Daisy Eau So Fresh Eau de Toilette Spray

Marc Jacobs
Vanaf € 55,50

Bleu De Chanel Pour Homme Eau de Toilette Spray

Chanel
Vanaf € 69,30

Dior Miss Dior Originale Eau de Toilette Spray

Christian Dior
Vanaf € 94,20

Legacy Eau de Toilette Spray

Cristiano Ronaldo
30 ml • € 20,00