Skip to content
Voorkom droge lippen

Voorkom droge lippen

Hoewel we ditmaal niet een extreem koude winter hebben, merk je toch dat je lippen droog en branderig kunnen aanvoelen. De Parfum.nl experts helpen je om droge lippen te voorkomen!

In de winter kunnen je lippen door de temperatuurverschillen droog en branderig aanvoelen en soms zelfs gaan scheuren. Alleen een hydraterende lipbalsem is in dit tijd van het jaar dan ook vaak niet genoeg. Verzorg je mond deze wintermaanden extra om droge lippen te voorkomen.

1. Scrubben:
Als je velletjes op je lippen heb, heb je vaak de neiging om hieraan te gaan trekken en bijten, waardoor je mond gaat bloeden. Niet doen! Scrub de velletjes liever weg. Hierdoor komt de doorbloeding opgang, waardoor lippen er gezonder uitzien. Je kunt de velletjes weg scrubben met een tandenborstel, washandje of met een speciale lipscrub.

2. Verzorgen:
Smeer je mond de gedurende dag en voor het slapen gaan in met een verzorgende lipbalsem. Tijdens het slapen trekt de balsem goed in en kan het zijn werk doen. De volgende ochtend sta je dan ook op met zachte en gehydrateerde lippen.

3. Hydrateren:
Hoewel langhoudende lippenstiften ideaal zijn, zijn ze minder geschikt voor de winterperiode. Je kunt beter kiezen voor een hydraterende lippenstift of een getinte lipbalsem. Deze verzorgen je drogen lippen namelijk beter.

4. Tips tegen droge lippen:
Je droge lippen verzorgen is heel belangrijk. Naast de bovenstaande stappen kun je nog meer doen tegen dit probleem. Want water en eten spelen ook een belangrijke rol. Drink voldoende water en eet gezond.

Shop nu

Dior Addict Lip Sugar Scrub

Christian Dior
3.5 gr • € 33,50

Lip Scrubtious

MAC
14 ml • € 22,70

Shea Butter Lip Balm Stick

L'Occitane
4.5 gr • € 10,80

Rouge Coco Baume Hyd. Conditioning Lip Balm

Chanel
3 gr • € 36,10

Skin Food Lip Balm

Weleda
8 ml • € 9,70

Lip Balm SPF20

Moroccanoil
15 ml • € 16,30

Reve De Miel Lip Moisturizing Stick

Nuxe
4 gr • € 7,40