Aramis

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Parfums van Aramis

Aramis is de naam van één van drie musketiers (naast Athos en Porthos) uit het beroemde boek van Alexander Dumas: de drie musketiers. De naam zou kunnen zijn afgeleid van de echt bestaand hebbende Henry d’Aramitz.

Oprichter/bedrijf:

Estée Lauder is de Amerikaanse moedermaatschappij waaronder Aramis valt. Naast Aramis is Estée Lauder natuurlijk ook bekend van het eigen merk en merken als Clinique, Donna Karan, Michael Kors en Tommy Hilfiger. Van oorsprong is Estée Lauder cosmetica merk. Samen met Clinique hebben ze een belangrijke plaats in de cosmetica branche verworven.

Estée Lauder introduceerde in 1964 de merknaam Aramis. Aramis stond namelijk voor stoer, maar ook voor iemand met een grote liefde voor vrouwen en iemand die ervan hield ze het hof te maken. En ook voor een man die er verzorgd uitzag. Welk beter voorbeeld kun je hebben om daar een parfum voor te creëren.

Het is niet verwonderlijk dat Aramis zich aanvankelijk geheel richtte op mannenparfums. Pas in 1990 kwam het eerste vrouwenparfum van dit merk uit. In veel gevallen zijn de hart- en basisakkoorden een mix van deels kruidig en deels houtsoorten. Een combinatie die altijd zal blijven aanspreken.

 

Parfums:

Het eerst uitgebrachte parfum is een geur die nog steeds een grote schare liefhebbers kent: Aramis classic. Het parfum kent een basis van leer en vooral hout, waardoor het mannen aanspreekt. Het is een traditioneel, klassiek parfum. Mede daardoor blijft het een gewilde geur. Naast parfum is er ook nog steeds zeep en body wash van verkrijgbaar.

Voor veel mannen was Aramis destijds de eerste kennismaking met parfum. In de meeste gevallen eerst als aftershave en later als parfum ter vervolmaking van het verzorgen van het uiterlijk.

Sinds 1964 zijn er 34 parfums van Aramis op de markt gekomen. De laatste kwam in 2016 op de markt (Aramis Voyager for men).

Naast vooral mannenparfums zijn er ook een 4-tal vrouwenparfums uitgebracht.

Copyright © 2018 Parfum.nl