Jean Paul Gaultier

7 producten

24 36 48
 1. J.P. Gaultier Scandal Edp Spray
   Adviesprijs € 81,00 Aanbiedingsprijs € 75,95 Je bespaart € 5,05
 2. J.P. Gaultier Scandal Edp Spray
   Adviesprijs € 102,00 Aanbiedingsprijs € 88,95 Je bespaart € 13,05
 3. J.P. Gaultier Scandal Edp Spray
   Adviesprijs € 56,00 Aanbiedingsprijs € 53,95 Je bespaart € 2,05
 4. J.P. Gaultier Classique Edp Spray
   Adviesprijs € 81,00 Aanbiedingsprijs € 76,95 Je bespaart € 4,05
 5. J.P. Gaultier Scandal Body Lotion
   Adviesprijs € 30,50 Aanbiedingsprijs € 28,95 Je bespaart € 1,55
 6. J.P. Gaultier Scandal Shower Gel
   Adviesprijs € 30,50 Aanbiedingsprijs € 26,95 Je bespaart € 3,55
 7. J.P. Gaultier Classique Edt Spray
   Adviesprijs € 101,00 Aanbiedingsprijs € 93,95 Je bespaart € 7,05

7 producten

24 36 48

Parfums van Jean Paul Gaultier

Het was de grootmoeder van Jean Paul Gaultier, die hem in contact bracht met de modewereld. Hij was gefascineerd en stuurde sketches op naar zijn grote voorbeeld van die tijd: Pierre Cardin. Ondanks dat hij volledig autodidact was kreeg hij toch een baan bij Cardin. Daar leerde hij het vak, evenals bij andere mode ontwerpers.

Zijn eerste eigen creaties zagen het licht in 1976. Het was ook direct in zijn karakteristieke stijl: volledig wars van tradities en soms zelfs oneerbiedig. Al spoedig kreeg hij de bijnaam: enfant terrible van de modewereld. Een bijnaam die hij waarschijnlijk koesterde. Hij deed zijn inspiratie op door gewoon op straat zijn ogen de kost te geven, of zich te verdiepen in niet Westerse culturen.

Velen vonden hem maar decadent, maar uitgevers van bladen als Elle en Marie Claire zagen wel degelijk welk een talent Jean Paul Gaultier was. Zij waren onder de indruk van zijn creativiteit en zijn beheersing van het kleermakersvak.

De mode shows van Gaultier bleken altijd de moeite van het bezoeken waard. En dan niet alleen vanwege de getoonde collectie. Zijn gebruik van modellen was uitzonderlijk. Oudere mannen, volslanke dames, vrouwen met piercings of flink getatoeëerde modellen vertoonden zich op de catwalk.

Voor Madonna ontwikkelde Jean Paul Gaultier de beroemde kegel beha in 1990. Vermoedelijk vormde dat ook de basis voor zijn iconisch ontwerp van zijn parfum Classique en later ook Le Male.

Ook andere sterren hadden oog voor zijn ontwerpen. Zo behoort Kylie Minogue ook tot zijn klanten.

Parfums

Als het over succes gaat in de parfum branche denkt iedereen als eerste aan Chanel no 5. Maar de twee iconische designs van Jean Paul Gaultier: Jean Paul Gaultier Classique en Jean Paul Gaultier Le Male, zijn misschien wel een goede tweede.

Ontwikkeld door de beroemde master perfumer. Jacques Cavallier kwam in 1993 Jean Paul Gaultier Classique uit. Met het flesje in de vorm van een vrouwenbuste en verpakt in een blik notabane! kwam er een betoverend parfum uit. Met topnoten van roos en anijs, gevolgd door een hart van oranje bloesem en gember (een afrodisiaca) en met als basis vanille en het sensuele amber.

Nog geen twee jaar later kwam een even onweerstaanbaar parfum uit: Jean Paul Gaultier Le Male. Een combinatie van traditie en vernieuwing. Mooie bloemige akkoorden, gemixt met kruiden en een basis van onder andere hout. In korte tijd veroverde Jean Paul Gaultier hiermee de markt. In Europa is het een van de best verkopende mannenparfums, zo niet de beste.

Van zowel Jean Paul Gaultier Classique als van Jean Paul Gaultier Le Male is een lange reeks van aanvullende geuren uitgebracht.

Copyright © 2018 Parfum.nl