7 Geurfacts die je nog niet wist!

Parfum. We kunnen er geen genoeg van krijgen! Daarom vertellen we je graag in geuren en kleuren een aantal facts én hacks over jouw favoriete luchtje.

#1 Spot-on

Jezelf onder sprayen met parfum is heerlijk, maar zelfs dan kan de geur snel weer vervlogen zijn. Voorkom dit door je geurtje op de juiste puls-punten aan te brengen. Dit zijn plekken op je lichaam waarbij de aderen dicht op de huid liggen. Hier wordt een hartslag gevoeld en is de temperatuur van je bloed warmer dan de rest van je lichaam. Denk hierbij aan de hals, net achter de oorlel en bij je slaap. Maar ook aan de binnenkant van je pols, elleboog en zelfs de knieholte zijn perfecte spots! Een spraytje hier en daar en je kunt de hele dag genieten van je parfum.


#2 Douchen, sprayen en go!

Het beste moment op jouw favo luchtje op te sprayen is nét wanneer je uit de douche komt. Door het vochtigheidsgehalte van de huid gaan je poriën open staan. Wanneer je dan je parfum aanbrengt, neemt je huid dit beter op en blijft de geur langer hangen. Extra tip: smeer eerst nog een kleine hoeveelheid geurloze vaseline op de puls-plek en spray daar vervolgens de parfum op. Met een vette huid geniet je nóg langer van je geurtje.

#3 Deppen of sprayen?

De perfecte routine om je parfum aan te brengen: spray op zo’n 20 centimeter afstand van de plek waar je het parfum wil hebben en laat het door de lucht intrekken. Voorkom wrijven of deppen. Hierdoor kunnen de moleculen van de geur afbreken. De geursterkte kan verminderen of zelfs verdwijnen. Conclusie: sprayen en vanaf blijven dus, dan ruik je het lekkerst.


#4 Testen en checken

Test een parfum altijd op je eigen huid. Lichaamsgeur is namelijk heel bepalend voor jouw luchtje. Zo kan een geur bij een ander heerlijk ruiken en valt hij bij jezelf flink tegen. Test ook altijd direct op de huid en niet op kleding. Door de chemische reactie op de warmte van de huid, kan de geur anders vrijkomen.

#5 Seizoensgeuren

Hoe lang een parfum blijft hangen, heeft onder andere te maken met het seizoen. Dit komt voornamelijk door de omgevingstemperatuur. De chemische reactie die parfum loslaat, wordt geactiveerd door warmte. Dit resulteert in een sterkere geur. Vandaar dat de luchtjes voor de zomermaanden vaak wat zachter en lichter zijn; de concentratie hoeft niet zo hoog te zijn als in de wintermaanden. Ga in de winter juist voor warme, notige geuren.

#6 Blijf uit de zon!

Zet je geur-stash nooit vol in de zon. Door het licht en de hitte kan de geurstof worden afgebroken. De reactie van de hitte kan zelfs zorgen voor roodheid en irritatie op de huid. Zelfs wanneer het flesje nog nooit is geopend! De badkamer, waar het vaak warm wordt, is dus ook een no-go. Bewaar je parfum altijd op een koele en droge plek. Zo geniet je het langst van je geur.


#7 Parfum vs. eau de toilette

Het is best logisch: een geur waar het hoogste percentage geurbestanddelen in zit, is het meest intens en blijft langer zitten dan een geur waar minder geurbestanddelen in zitten. In pure parfum zit zo’n  20 tot 40 procent aan deze bestanddelen. In een eau de parfum zo’n 10 tot 20 procent en in een eau de toilette 5 tot 10 procent. Het mag duidelijk zijn: een eau de toilette blijft minder lang zitten dan een pure parfum en is dus vaak goedkoper.

Heb je nog geen all time favorite luchtje? Laat je inspireren in onze webshop: https://www.parfum.nl/. 

Copyright © 2018 Parfum.nl