Boucheron

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Parfum van Boucheron

In 1988 kwam het eerste parfum van Boucheron op de markt. Een oriëntaals, bloemige geur. Met de fles in de vorm van een ring. Een van de bekendste geuren is Boucheron Jaipur voor vrouwen. De geur is bloemig, fruitig en het flesje heeft de vorm van een armband. In totaliteit zijn er tot op vandaag zo´n 37 parfums van Boucheron uitgebracht. Het laatste uitgebrachte parfum is Boucheron Quatre Intense, een bloemige, fruitige geur met onder andere aardbei en jasmijn als geur akkoorden.

Geschiedenis van Parfum:

We schrijven het jaar 1858. Dat is het jaar waarin Frédéric Boucheron zijn eerste boetiek opende in de Galerie de Valois onder de arcades van het Palais Royal, HET centrum van de handel in luxe goederen in Parijs. Later in 1893 verhuisde het juweliersbedrijf naar 26 Place Vendôme, de zonnigste hoek, opdat de diamanten het best mogelijke konden schijnen. Door de eeuwen heen behoren alle grote der aarden tot de klanten van Boucheron. Van Tsaren tot keizerinnen.

Uit liefde voor zijn vrouw gaf Frédéric een halsketting in de vorm van een slang. Sindsdien wordt het gezien als een symbool van liefde en bescherming en is het de talisman van het huis Boucheron. Al vroeg besefte Boucheron dat de schoonheid van een juweel of kostbare edelsteen geen ander doel heeft dan het onderstrepen van de schoonheid of uitstraling van de vrouw die het draagt.

Toen in 1887 beroemde kroonjuwelen werden geveild kocht Frédéric Boucheron voor zijn geliefde vrouw een van de meest beroemde stenen. Sindsdien, zo gaat het gerucht, bezoeken alle gepassioneerde mannen het huis om een verlovingsring aan te schaffen. In 1900 werd Boucheron een van de voorlopers van de Art Nouveau. In datzelfde jaar produceerde Boucheron voor de Belgische koning leopold II een nouveauté in de vorm van een horloge in de vorm van een polshorloge, terwijl zakhorloge´s toen de mode was. Polshorloges werden toen als vrouwelijk bestempeld.

In 1912 verging de Titanic. Een van de weinige overlevende was Madeleine Astor een trouwe klant van Boucheron. Het enige juweel dat ze kon redden was een diamanten en saffieren ring. In 1928 kwam de Maharadja de Patalia met maar liefst zes dozen vol edelstenen. Met de opdracht aan Boucheron om daar 149 juwelen van te maken. Tot op vandaag de grootste opdracht ooit. Edith Piaf behoorde tot de klantenkring. Ze was gek op een Reflet horloge en kocht er uiteindelijk in totaal 21 stuks van. Ook Joan Crawford en Ava Gardner behoorden tot de clientèle van Boucheron.

Copyright © 2018 Parfum.nl