Cartier

8 producten

24 36 48
 1. Cartier Pasha de Cartier edt spray
   Adviesprijs € 92,50 Aanbiedingsprijs € 46,95 Je bespaart € 45,55
 2. Cartier Eau De Cartier edt spray
   Adviesprijs € 82,00 Aanbiedingsprijs € 48,95 Je bespaart € 33,05
 3. Cartier Santos de Cartier edt spray
   Adviesprijs € 92,00 Aanbiedingsprijs € 46,95 Je bespaart € 45,05
 4. Cartier Declaration D'Un Soir edt spray
   Adviesprijs € 91,50 Aanbiedingsprijs € 54,95 Je bespaart € 36,55
 5. Cartier L'Envol de Cartier edp spray
   Adviesprijs € 119,50 Aanbiedingsprijs € 70,95 Je bespaart € 48,55
 6. Cartier L'Envol de Cartier edp spray
   Adviesprijs € 79,50 Aanbiedingsprijs € 46,95 Je bespaart € 32,55
 7. Cartier La Panthere edp spray
   Adviesprijs € 95,00 Aanbiedingsprijs € 56,95 Je bespaart € 38,05
 8. Cartier La Panthere edp spray
   Adviesprijs € 121,00 Aanbiedingsprijs € 70,95 Je bespaart € 50,05

8 producten

24 36 48

Parfum van Cartier

Het zal niet verbazen dat sommige parfums de naam kregen van ontwikkelde juwelen, zoals Cartier Santos (luchtvaart), Cartier Roadster (auto’s) en Cartier la Panthere. Vanaf 1981 tot op heden, 2016, zijn er 88 parfums op de markt gebracht. Eau de Cartier is een grote geurlijn op het gebied van unisex parfums. Cartier Declaration is bij mannen een van de bekendste Cartier parfums. Delices de Cartier springt er bij de vrouwenparfums niet alleen uit door de geurakkoorden, maar ook door de schitterende vormgeving van het flesje.

Geschiedenis van Cartier

De historie van het Franse juweliershuis Cartier is een fascineren geschiedenis. Het is er ook een doorspekt met pioniersgeest, gevoel voor stijl, grote aandacht voor techniek en het streven naar esthetische perfectie.

Louis Francois Cartier richtte in 1847 Cartier op. De grote bloei en opbouw van dit wereldconcern ligt echter bij zijn drie kleinzonen: Pierre, Louis en Jacques. Zo ontwikkelde Louis in 1904 het eerst echt werkende polshorloge.

Begin 1900 bezocht Cartier Rusland om inspiratie op te doen en kennis te nemen van de rijke cultuur. Enkele jaren later toog Jacques Cartier naar India. Een land vol mystiek, een grote civilisatie en een traditie op het gebied van juwelen. Hij kwam terug vol ideeën en met vele kostbare edelstenen. Dit bezoek is van zeer grote invloed geweest op de werken van Cartier. Zowel bij het verwerken van traditionele juwelen, als in figuratieve stukken. Vaak als een combinatie van de oosterse cultuur met de Westerse. Vele maharadja’s maakten de reis naar Parijs om hun kostbare edelstenen door Cartier te laten verwerken in schitterende juwelen.

Het huis Cartier heeft een nauwe band met de panter (ook wel luipaard genoemd). Deze grote katachtige met zijn veelal zwarte of soms bruine vlekken neemt een prominente plek in bij diverse creaties. Het is een echt icoon van Cartier. Zo verscheen hij als print op de polsband van het horloge, maar ook in diverse vormen van juwelen, op sigarettenhouders, poederdozen en als clip op handtassen.

Al vanaf eind 19e eeuw begon Cartier met het maken van juwelen met Florale motieven. Veel op maat gemaakte creaties voor beroemdheden, werden net zo beroemd als hun dragers. De klanten waren vaak van Koninklijken Bloede. Zo bezit Koning Elizabeth de schitterende Williamson Jonquil brooch.

Ook Fauna bleek een dankbaar onderwerp in veel ontwerpen. Mede door de hoge knowhow en technische perfectie ontwikkelde Cartier een hele serie (wilde) dieren in de vorm van magnifieke juwelen. Vaak ook nog eens met gebruikmaking van een grote range aan kleuren en soorten edelstenen. Deze vorm van kleurgebruik vond zijn oorsprong bij Cartier en kwam later verder tot uitdrukking in flamboyante ontwerpen van halskettingen ook bekend als de tuttifrutti stijl.

Fameus en uiterst kostbaar zijn ook de door Cartier gemaakte tiara’s. Van 1909 (Tsarina) tot aan heden ten dage (Kate Middleton) is Cartier wereldberoemd op dit terrein. Zo werd er een exportban op een tiara van Cartier opgelegd ter bescherming van het Engels erfgoed.

Niet voor niets zei Edward II: “Cartier is de juwelier voor koningen en de koning onder de juweliers.

Copyright © 2018 Parfum.nl