Chanel

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Chanel Parfum

In 1921 creëerde ze opnieuw een revolutie door als eerste een parfum op de markt te brengen. En niet zomaar een parfum: het beroemde Chanel no 5, ontwikkelt door de “neus” Ernest Beaux. Een parfum ontstaan uit een combinatie van kostbare natuurlijke ingrediënten. Het bleek de start te zijn van een wereldsucces en tot op de dag van vandaag is Chanel no 5 nog steeds de best verkopende geur aller tijden. Het parfum werd gezien als het ultieme symbool van vrouwelijkheid. Ernest Beaux ontwikkelde later ook nog de cuir de Russie, een mannenparfum met leer en tabak, daarmee teruggrijpend op zijn Russische afkomst. Chanel no 5 is in de loop der jaren door talloze beroemdheden gepromoot. Catherine Deneuve, Nicole Kidman en sinds kort Brad Pitt!! Ook Marilyn Monroe was verzot op het parfum en gaf als antwoord op de vraag wat ze in bed droeg het verrassende antwoord: “Alleen een paar druppels Chanel no 5”. Met Henri Robert haalde het huis opnieuw een geweldige “master perfumer” in huis. Hij ontwikkelde Chanel no 19 een bloemig parfum (iris) met akkoorden van groen en hout. Nog altijd kan het niet op want het succes van de parfumlijn krijgt door de nieuwe “neus” Jacques Polge ( de beroemde vader van Olivier Polge) in 1984 een vervolg met Chanel Coco, Chanel Allure en Bleu de Chanel.

Alles bij elkaar heeft Chanel meer dan 77 parfums op haar naam staan. Voor de naamgeving van haar parfums greep Chanel vaak terug op belangrijke cijfers: het getal 5 was haar geluksgetal, haar geboortedag was 19 augustus en haar bijnaam was Coco.

Chanel: de geschiedenis

De geschiedenis van Chanel leest als een modern sprookje, zeker zakelijk gezien. Als een van de 5 kinderen uit een arm arbeiders gezin kende Gabrielle Bonheur Chanel een weinig gelukkige jeugd. Na het overlijden van haar moeder werd ze door haar vader achter gelaten in een weeshuis nabij een klooster, alwaar ze meer dan 7 jaren doorbracht. Het klooster met de barokke stijl, zou later een grote rol spel bij haar ontwerpen en het is ook de oorsprong van haar voorliefde voor de kleuren zwart en wit. Ondanks het feit dat haar vader haar verliet, koesterde ze altijd de hoop dat hij naar de USA was gegaan om een beter leven op te bouwen. Haar bijnaam Coco zou haar gegeven zijn door haar vader, maar het is meer waarschijnlijk dat ze bijnaam kreeg toen ze als zangeres optrad en cacao dronk in de pauze. Van grote invloed op haar ontwikkeling was haar verhouding met de Brit Boy Capel, hij schoolde haar in veel opzichten en heeft op die manier bijgedragen aan haar succes. Chanel wilde ontkomen aan de invloeden van haar jeugd en nam zich voor het verleden achter zich te laten en begon op eigenzinnige wijze haar eigen toekomst vorm te geven. Wars van tradities brak ze met zo’n beetje alles wat destijds in de mode was. Rokken werden korter, enkels werden zichtbaar en het korset werd in de ban gedaan. Coco was een vrouw die zich kleedde, zoals niemand deed, maar in feite was ze de voorloper voor vele mode trends. Alle overdaad werd overboord gegooid en een simpele, maar wel elegante stijl werd haar kracht. Spoedig werd die stijl in heel Parijs gekopieerd. Ook was zij de eerste die jersey kleding in de mode bracht. Jersey is in feite een gebreide stof. Vele jaren later werd Karl Lagerfeld de topmode ontwerper voor het huis Chanel. Net als Chanel greep hij terug op het verleden als inspiratiebron voor zijn designs.

Copyright © 2018 Parfum.nl