Chopard

1 product

24 36 48
  1. Chopard Casmir edp spray
     Adviesprijs € 42,00 Aanbiedingsprijs € 18,95 Je bespaart € 23,05

1 product

24 36 48

Parfum van Chopard

Samen met L’Oréal begon Chopard in 1992 met het ontwikkelen en op de markt brengen van parfums. In sommige gevallen in combinatie met het gelijktijdig uitbrengen van een gelijknamig juweel of horloge. Chopard Happy Spirit en Chopard Happy Diamonds zijn daar voorbeelden van. De parfums worden vaak gepresenteerd in de vorm van een edelsteen. Vooral het damesparfum Chopard Wish, welke uitkwam in 1999 in de vorm van geslepen diamant met haar vele facetten, is een schitterend vormgegeven parfumflesje.

Met de geurlijn Chopard 1000 Miglia, met verwijzing naar de race Mille Miglia, heeft Chopard een aantal moderne, stoere mannenparfums in de markt gezet. Het meest recente vrouwenparfum is Chopard Happy Spirit Amira d’Amour, een oriëntaals bloemige geur.

Geschiedenis van Chopard

Begonnen in 1960 met een werkplaats in een klein Zwitsers plaatsje wist Louis-Ulysse Chopard al snel naam te maken als een getalenteerd horlogemaker. Hij ontdekte daarbij dat het lucratiever was om een compleet horloge te maken, dan slechts het mechaniek. Zijn horloges vertoonden allen een tweetal  belangrijke kenmerken: betrouwbaarheid en precisie. Zijn kwaliteitshorloges vonden zelfs aftrek bij klanten uit toen verre landen als oost Europa, Scandinavië en Rusland. Tsaar Nicolaas II was een klant van Chopard. Dit alles resulteerde in het vestigen van een winkel in het centrum van de horloge industrie, Geneve, in 1937. Daardoor werden ze ook meer bereikbaar voor de toestroom van rijke clientèle. Het ontbreken van een opvolger leidde ertoe dat de firma in 1963 werd overgenomen door Karl Scheufele een telg uit een Duits horloge en juweliersbedrijf.

Onder zijn bezielende leiding kwam Chopard tot grote bloei. Een hoge mate van creativiteit, de meest moderne technologie en uitstekend vakmanschap bracht Chopard aan de top op het gebied van merkhorloges en als juwelier. Inmiddels omvat het assortiment ook handtassen, sjaals, manchetknopen, pennen, brillen en parfum.

Vanwege de hoge mate van precisie leende het Chopard merk zich uitstekend voor het meten van sportieve prestaties. Door de jaren heen is Chopard dan ook geassocieerd met diverse al dan niet klassieke auto races.

Copyright © 2018 Parfum.nl