DKNY

6 producten

24 36 48
 1. DKNY Be Delicious Women edp spray
   Adviesprijs € 65,00 Aanbiedingsprijs € 34,95 Je bespaart € 30,05
 2. DKNY Be Delicious Women edp spray
   Adviesprijs € 91,00 Aanbiedingsprijs € 47,95 Je bespaart € 43,05
 3. DKNY Be Delicious Fresh Blossom edp spray
   Adviesprijs € 43,00 Aanbiedingsprijs € 23,95 Je bespaart € 19,05
 4. DKNY Be Delicious Women edp spray
   Adviesprijs € 43,00 Aanbiedingsprijs € 23,95 Je bespaart € 19,05
 5. DKNY Woman edp spray
   Adviesprijs € 43,00 Aanbiedingsprijs € 26,95 Je bespaart € 16,05
 6. DKNY Woman edp spray
   Adviesprijs € 91,00 Aanbiedingsprijs € 45,95 Je bespaart € 45,05

6 producten

24 36 48

Parfums van DKNY

Donna Karan groeide op midden in de meest iconische stad ter wereld: New York, ook wel The BIG Apple genaamd. Vandaar ook de merknaam DKNY en zeker ook niet toevallig: het even kenmerkende parfum: Donna Karan Be Delicious uit 2004, waarbij het flesje de vorm van een appeltje heeft. Vanaf 1992 zijn er maar liefst meer dan 130 verschillende parfums uitgebracht. Waarvan sommige als grotere geurlijn aangemerkt kunnen worden. Denk daarbij aan: Be Delicious met de vele variaties, DKNY en Donna Karan Cashmere Mist.

Hoewel Be Delicious terecht veel aandacht krijgt, is ook Donna Karan Cashmere Mist een parfum van grote schoonheid en met heerlijke geur akkoorden. Veruit het merendeel van de parfum collectie bestaat uit dames geuren en dat is gezien haar achtergrond begrijpelijk. Toch zijn er diverse mannenparfums die de moeite waard zijn, zoals de DKNY Men Summer edities.

Geschiedenis van DKNY

Het komt maar af en toe voor dat een kind uit een een-ouder gezin er in slaagt om een groot zakelijk succes van het leven te maken. Donna Ivy Faske werd opgevoed door haar joodse moeder. Haar vader, een kleermaker, overleed toen ze 3 jaar oud was. Net als andere familieleden had haar moeder grote affectie met mode. Ze was model en vertegenwoordigster. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Donna naar de chique Parsons school of design ging om daar de opleiding tot mode ontwerpster te volgen. Een opleiding waar vele andere beroemde ontwerpers ook heen gingen, zoals Tom Ford, Marc jacobs, Anna Sui en Narciso Rodriguez.

Na de studie kwam ze in dienst bij Anne Klein, waar ze in 1974 de leiding over kreeg. Ze trouwde met Mark Karan en ondanks dat het huwelijk strandde behield ze de naam Donna Karan.

In 1984 was ze zover dat ze haar eigen collectie uitbracht. Ze wilde moderne kleding maken voor moderne mensen. Daarbij zette ze een hoge standaard voor zichzelf neer. De kleding die ze ontwierp moest ze zelf ook willen dragen en het moest creativiteit, kwaliteit en innovatie uitstralen. Feitelijk ontwierp ze de kleding van top tot teen. Het meest bekend van haar was de bodysuit. Alles begint en eindigt bij het lichaam, zo zei ze.

Het vroege overlijden van haar vader en andere vrienden is ongetwijfeld deels de reden dat ze actief haar eigen en dat van haar bedrijf inzet voor goede doelen, zoals bestrijding van Aids, onderzoek naar baarmoeder halskanker.

Copyright © 2018 Parfum.nl