Dolce & Gabbana

1 product

24 36 48
  1. D&G Dolce edp spray
     Adviesprijs € 93,50 Aanbiedingsprijs € 54,95 Je bespaart € 38,55

1 product

24 36 48

Parfum van Dolce & Gabbana

Het eerste parfum van Dolce & Gabbana: D&G for woman, twee jaar later gevolg door D&G for men, bleek een fantastische keuze. Hoewel D&G in 2012 een soort opvolger van dat eerste parfum op de markt bracht, blijft er veel vraag naar de oorspronkelijke versie. En terecht, want het is inderdaad een prachtig tijdloos parfum.

Dolce & Gabbana Light Blue als een soort promotie van de Siciliaanse zomer kwam in 2001 uit en behoort al vele jaren tot de best verkopende parfums wereldwijd. Overigens is ook het parfum Dolce & Gabbana The One uit 2006 een heerlijk parfum voor vrouwen. Het is een oriëntaals bloemige geur.

Net als van Light Blue is ook van The One een mannenversie uitgekomen. Niemand minder dan Olivier Polge is de “neus” achter Dolce & Gabbana the One for Men, dit alles ondersteunt door een  reclamecampagne met acteur Matthew McConaughey als boegbeeld.

Geschiedenis van Dolce & Gabbana

Domenico Dolce was een drop-out van de modeschool die hij bezocht, omdat hij naar zijn mening alles al wist. Hij droomde ervan om voor Giorgio Armani te mogen werken en heeft ook daadwerkelijk schetsen van kleding gemaakt. Of ze ooit door Armani zijn bekeken is niet bekend. Hij vond een baan als assistent van ontwerper Corregiari. Uiteindelijk resulteerde dat erin dat ook zijn vriend Stefano Gabbana een baan in de sportkleding afdeling kreeg. Dolce leerde hem de techniek van kleermaken en tekenen en in dat proces ontstond een band tussen de twee.

Begin 80-er jaren besloten ze voor zichzelf te beginnen en werden freelancers. Door een opmerking van hun boekhouder over het maken van 1 factuur in beider naam, in plaats van ieder afzonderlijk werd de naam Dolce & Gabbana geboren. In 1985 werd hun eerste eigen kledinglijn gelanceerd. Helaas met weinig succes. Pas hun 4e collectie maakte indruk en verwierf een plek in de Italiaanse mode industrie. De invloed van hun Siciliaanse achtergrond en de bijbehorende cultuur was duidelijk zichtbaar en zou ook later deel uit blijven maken bij hun ontwerpen.

De grote internationale doorbraak kwam door Madonna. Voor de première van truth or dare: in bed with Madonna ontwierpen zij het met edelstenen bewerkte korset en de bijbehorende jas. Sindsdien hebben de ontwerpers nog vaak samengewerkt voor Madonna, maar ook voor andere sterren als Missy Elliot, Kylie Minogue en Beyoncé. Soms waren de ontwerpen wat controversieel, maar dat stimuleerde de verkoop alleen maar. Al hun collecties, en dat geldt zeker ook voor de lancering van hun parfums, werden bij introductie ondersteund door grote reclame campagnes.

Copyright © 2018 Parfum.nl