Escada

1 product

24 36 48
  1. Escada Magnetism Women edp spray
     Adviesprijs € 85,00 Aanbiedingsprijs € 35,95 Je bespaart € 49,05

1 product

24 36 48

Parfum van Escada

In 1990 bracht Escada haar eerste parfum op de markt, simpelweg Escada Margaretha Ley genaamd. Helaas is deze geur niet, of nauwelijks meer verkrijgbaar, maar nog steeds zijn er talloze liefhebsters die dit parfum graag willen kopen. Net als de kleding van Escada kreeg ook de parfumlijn enkele kenmerkende elementen. Zo zijn de flessen vaak ongebruikelijk qua vorm en is de verpakking een waar spel met kleuren. De gebruikte geurakkoorden zijn vaak fruitig, fris en bloemig en vooral gericht op een jeugdig publiek.

Tegenwoordig worden de parfums samen met Proctor & Gamble ontwikkeld en gelanceerd.

Al een aantal jaren achterelkaar brengt men een speciale Escada Summer editie uit. Dit dan vaak als een limited edition. Voor de variatie is het prima. Maar met als nadeel dat als een dergelijke zomergeur heel populair is, dan is dat parfum vaak niet (meer) verkrijgbaar.

Geschiedenis van Escada

Escada is een van oorsprong Duits modehuis. Het is opgericht door het echtpaar Margaretha en Wolgang Ley. Margaretha, een voormalig Zweeds model, had een goed gevoel voor kleurcombinaties, patronen en oog voor detail. De insteek van het echtpaar was om een modelijn neer te zetten, die feitelijk de haute couture dichter bij de gewone man en vrouw zou brengen. Zonder concessies te doen aan de kwaliteit van de stoffen. Daarbij werd een belangrijk kenmerk dat het niet alleen elegant moest zijn, maar ook extreem comfortabel om te dragen.

Escada, is enigszins onromantisch, afgeleid van de naam van een Iers renpaard, die een race won waarop het echtpaard had gewed.

De eerste collectie bevatte veel knitwear (gebreide stoffen) met prachtige inlays en weelderig borduurwerk. Exact datgene wat paste in de tijdgeest. De volgende collectie had als hoofdthema luipaard prints en ook dat bleek een schot in de roos. In sommige gevallen bracht Escada wel 12 verschillende mode thema’s per seizoen uit. Voor de presentatie van de collecties heeft Escada vele topmodellen ingehuurd. Natuurlijk Claudia Schiffer, maar ook Cindy Crawford, Naomi Campbell en onze eigen, Vlaardingse Karen Mulder.

Tal van beroemdheden wisten de weg naar Escada te vinden. Kroonprinses Victoria van zweden, Sarah, the Duches of York, maar ook beroemde filmsterren (Kim Basinger, Demi Moore).

In de loop der tijd werd de collectie steeds verder uitgebreid onder andere met diverse accessoires, waaronder parfums.

Copyright © 2018 Parfum.nl