Guerlain

3 producten

24 36 48
  1. Guerlain L'Homme Ideal edt spray
     Adviesprijs € 72,50 Aanbiedingsprijs € 55,95 Je bespaart € 16,55
  2. Guerlain L'Homme Ideal edt spray
     Adviesprijs € 100,50 Aanbiedingsprijs € 74,95 Je bespaart € 25,55
  3. Guerlain La Petite Robe Noire edp spray
     Adviesprijs € 69,00 Aanbiedingsprijs € 49,95 Je bespaart € 19,05

3 producten

24 36 48

Parfum van Guerlain

Na bovenstaande moge het duidelijk zijn dat Guerlain niet alleen een vooraanstaand parfumhuis is, maar dat het ook een rijke historie aan soorten parfums heeft gemaakt en soms ook exclusief voor Royalty. Zo is Guerlain Eau de Cologne Impériale voor keizer Napoleon en zijn gemalin ontwikkeld. Ook voor Koningin Victoria van Engeland en Koningin Isabelle II van Spanje kregen een eigen Guerlain parfum.

In de lange historie van Guerlain zijn er inmiddels meer dan 300 parfums uitgebracht. Sommige “oudere” merken, zoals Guerlain Shalimar uit 1925, in de schitterende fles, blijft nog steeds een van de absolute toppers. Maar ook Guerlain La Petite Robe Noir kent een lange collectie.

Regelmatig verschijnen er zeer luxe Limited Editions uit, deze zijn zeer gewild en kent een grote schare liefhebbers.

Tot slot is er nog één geurlijn die speciale aandacht vraagt: Guerlain Aqua Allegoria. Ook deze is een lange reeks van types uitgebracht, waarbij de achtergrond is dat het als een soort wandeling door een groot park beschouwd moet worden. Met natuurlijk een grote variatie in geurbeleving.

Geschiedenis van Guerlain

Guerlain is een van de oudste parfum huizen ter wereld. Hun geschiedenis is deels de geschiedenis van het parfum zelf. Het huis zelf is op gericht door Pierre-Francois Pascal Guerlain in 1828.

Parfumeurs werken met subtiele melanges en kostbare extracten om een parfum te creëren. Parfum is een mengsel van diverse geurstoffen in een oplosmiddel. Guerlain stelde daarbij extreem hoge kwaliteitseisen. Het gecreëerde parfum was dan ook een uiterste luxe en zeer kostbaar. De presentatie van een dergelijk parfum moest dan ook in een passende omgeving. Guerlain had dan ook een van de mooiste boetieks in Parijs. Later in 1914 verhuisde het bedrijf naar 68, Champs-Elysées in een magnifiek ingericht en monumentaal pand.

Guerlain zorgde ervoor dat alle belangrijke creatieve en technische stappen van het proces in eigen huis en met eigen mensen gebeurde. Voor het ontwikkelen van de parfums had men eigen “neuzen” in dienst, in veel gevallen familieleden. Jacques Guerlain is zo’n beroemde master perfumer. De illustraties en het in flessen verpakken was ook allemaal intern ondergebracht, zodat hij volledige controle over de kwaliteit had. Het verpakken van de flesjes gebeurde door de “Dames du table”, die zeer zorgvuldig en met meerdere knopen de kostbare zijden draden aan de hals van het felsje bevestigden en daarmee zorgden dat het goed vacuüm was afgesloten. Zo werd een parfum van Guerlain een unieke, onvergetelijke (en kostbare) ervaring.

Het hele proces van het bedenken van een parfum tot en met het eindproduct nam ongeveer een jaar tijd in beslag.

Later zijn ook make-up en huidverzorgingsproducten aan het productenscala toegevoegd.Copyright © 2018 Parfum.nl