Lanvin

3 producten

24 36 48
  1. Lanvin Rumeur edp spray
     Adviesprijs € 77,00 Aanbiedingsprijs € 26,95 Je bespaart € 50,05
  2. Lanvin Arpege Pour Femme edp spray
     Adviesprijs € 105,00 Aanbiedingsprijs € 32,95 Je bespaart € 72,05
  3. Lanvin Jeanne edp spray
     Adviesprijs € 75,00 Aanbiedingsprijs € 33,95 Je bespaart € 41,05

3 producten

24 36 48

Parfum van Lanvin

Veruit het bekendste parfum van het modehuis is Lanvin Arpège. De naam arpège is afgeleid van het Italiaanse arpeggio. Het spelen van noten achter elkaar in plaats van tegelijkertijd. Haar dochter deed dat vaak tijdens de pianolessen.

Met in totaal ruim 50 parfums sinds 1924 is ze redelijk bescheiden gebleven. Naast het ook zeer bekende Lanvin Rumeur en Lanvin Jeanne moet ook Lanvin Eclat d’Arpege genoemd worden. Dit parfum uit 2002, ontwikkeld door Karine Dubreuil, heeft een heerlijk boeket van fruitig, bloemige geur akkoorden.

Geschiedenis van Lanvin

Geboren in 1867 in een arm gezin als oudste van 11 kinderen, moest Jeanne Marie Lanvin al op jonge leeftijd aan het werk. Ze begon als boodschappenmeisje voor een winkel, annex naaiatelier. Daar maakte ze voor het eerst kennis met het bewerken van verschillende soorten stoffen. Enkele jaren later kwam ze als hoedenmaakster in dienst bij een door de gegoede kringen bezochte salon Madam Félix. De rangorde op de sociale ladder plaatste hoedenmaakster op gelijke hoogte als animeer meisje of prostituee.

Jeanne had echter grotere ambities dan bijzit te worden van een van de “hoge” heren. Ze was leergierig, had een duidelijk en smaak en goed gevoel voor stijl. Tijdens haar werk voor de salon leerde ze het maken van japonnen, rokken en blouses en begon zelf ook creaties te maken. Op 22 jarige leeftijd nam ze de stap naar een eigen modehuis, nota bene aan het chique Rue du Faubourg (zie ook Hermès).

De start was weinig opvallend, maar goed genoeg en met een vaste klantenkring. Uit haar huwelijk in 1895 werd haar dochter Marguérite geboren. De naam is afgeleid van de bloem margriet of madelief en dit zou als een soort “thema” steeds weer terug keren. Ze was gek op haar dochter en ontwierp veel jurkjes en pakjes voor haar. Dat viel haar klanten ook op en spoedig kwam er steeds meer vraag naar de door haar gemaakte kinderkleding. Uit die tijd stamt ook het logo van Lanvin: een (gestileerde) moeder met dochter). In 1908 kwam haar eerste kinderkledinglijn uit, gevolgd door een voor vrouwen in 1909 en veel later, in 1926, een mannenlijn. Toen het eerste modehuis met een kledinglijn voor beide sexes. Inmiddels had ze al faam gemaakt ver buiten de landsgrenzen.

Hoewel ze niet zulke uitgesproken kenmerken had als bijvoorbeeld Chanel, zijn er toch bepaalde elementen, waarmee Lanvin opviel. Vooral haar gebruik van lichte tinten en bloemachtige versieringen waren herkenbaar. Ook had ze een soort eigen kleur in de zin van “Lanvin blauw”.Om de kwaliteit en kleur van die zachte tinten te garanderen had ze een eigen verffabriek in Nanterre.

Als een soort eerbetoon, of knipoog, naar haar oprichtster viel de 2014 wintercollectie op door het gebruik van hoeden, iets dat toen uit de mode was.

Copyright © 2018 Parfum.nl