Moschino

4 producten

24 36 48
 1. Moschino Uomo? edt spray
   Adviesprijs € 71,00 Aanbiedingsprijs € 30,95 Je bespaart € 40,05
 2. Moschino Forever For Men edt spray
   Adviesprijs € 74,00 Aanbiedingsprijs € 39,95 Je bespaart € 34,05
 3. Moschino Pink Bouquet edt spray
   Adviesprijs € 62,00 Aanbiedingsprijs € 20,95 Je bespaart € 41,05
 4. Moschino Uomo? edt spray
   Adviesprijs € 52,00 Aanbiedingsprijs € 19,95 Je bespaart € 32,05

4 producten

24 36 48

Parfum van Moschino

Sinds 1987 tot op heden, 2016 zijn er slechts een 20-tal parfums uitgebracht. De daarbij geraadpleegde master perfumers bevat een aantal zeer grote namen, zoals Alberto Morillos, Olivier Cresp en Olivier Polge onder andere.

De wat grotere lijn Moschino Cheap & Chic is daarbij uitermate leuk gepresenteerd in een heel vrolijk poppetje als fles.

De laatste toevoeging dateert uit 2014. Het is opnieuw vrolijk gepresenteerd met een fles in de vorm van een beer. Het parfum zelf is een unisex geur en kreeg de naam mee van Moschino TOY.

Geschiedenis van Moschino

Franco Moschino studeerde aan de Accademia delle Belle Arti in Milaan met als doel om schilder te worden. Om zijn studie te kunnen bekostigen werd hij freelance mode illustrator. En geleidelijk verschoof zijn interesse van verf en canvas naar stoffen en kleermakerij.

Zijn start in de mode branche kwam in 1971 toen hij als illustrator in dienst kwam bij niemand minder dan Gianni Versace. Na ruim 6 jaar werd hij mode ontwerper bij het Italiaanse huis Cadette.

In 1983 begon hij voor zichzelf met aanvankelijk eerst casual kleding en jeans. Maar al gauw kwamen daar lingerie, schoenen, mannenkleding, lederwaren en andere mode accessoires en parfum bij.

Vooral zijn innovatieve stijl en de kleurrijke designs waren zijn handelsmerk. Hij werd wel eens de Jean Paul Gaultier van Italië genoemd, maar dat is onterecht want hij was voorstander van traditionele kleding en technieken. In 1994 kwam hij plotseling te overlijden, maar het bedrijf werd gewoon voortgezet.

Zijn stijl was voor veel bekende actrices en zangeressen aanleiding om ontwerpen van hem te dragen. Filmster Fran Drescher droeg kleding van Moschino in de serie the Nanny en Kylie Minogue bij Showgirl. Ook Madonna ( voor Stichy & Sweet Tour) en Lady gaga (maar liefst 6 outfits) droegen Moschino creaties. In 2006 ontwierp Moschino de kleding voor de openingceremonie van de Winterspelen te Turijn.

In 2007 sloot Moschino een langjarig raamcontract voor de rechten in China. Inmiddels bestond de collectie uit zo’n drie soorten: de hoofdlijn Moschino, de minder dure Cheap and Chic lijn en de Love Moschino (= jeans) lijn. Verkoop vindt plaats in de diverse mono-label boetieks wereldwijd, maar ook door gebruik te maken van het shop-in-shop concept en middels een winkel in prestigieuze warenhuizen, zoals Saks 5th Avenue, Isetan en Takashimaya in Japan en Harrods in Londen.

Copyright © 2018 Parfum.nl