Nina Ricci

3 producten

24 36 48
  1. Nina Ricci Nina edt spray
     Adviesprijs € 63,00 Aanbiedingsprijs € 45,95 Je bespaart € 17,05
  2. Nina Ricci L'Air du Temps edt spray
     Adviesprijs € 79,00 Aanbiedingsprijs € 33,95 Je bespaart € 45,05
  3. Nina Ricci L'Air du Temps edt spray
     Adviesprijs € 46,00 Aanbiedingsprijs € 27,95 Je bespaart € 18,05

3 producten

24 36 48

Parfum van Nina Ricci

Het ontwikkelen van een parfumlijn is geen gemakkelijke opgave, ook voor Nina Ricci niet. Een zeer belangrijk begin is het vinden van de juiste parfumeurs en dan bij voorkeur een van de top “neuzen”. Deze zijn namelijk grotendeels bepalend voor het succes. Natuurlijk is de verpakking (fles) en de marketing erom heen (bekende filmsterren als gezicht) ook van belang. Maar als het parfum niet lekker ruikt kom je nergens. Robert Ricci wist in de voorbije jaren een groot aantal toppers onder de “master perfumers” te engageren.

De volgende voorbeelden hiervan zijn: 2004, Nina Ricci Love In Paris van Aurelien Guichard;  2001, Nina Ricci Premier Jour van Sophie Labbe en Carlos Benaim; 2006, Nina Ricci Nina van Olivier Cresp en Jacques Cavallier.

Het mooiste en meest bekende parfum dateert al van 1948. De oorlog was net ten einde en iedereen genoot van de vrijheid en de vrede. Nina Ricci bracht toen Nina Ricci l’Air du Temps uit een heerlijke, bloemige geur, ontwikkeld door Francis Fabron. Men had een langdurige samenwerking met de wereld beroemde glaskunstenaar Lalique. Speciaal voor Nina Ricci ontwierpen zij een prachtige fles met gedraaide lijnen en gekroond met een dop van twee naar elkaar toestaande duiven. Zijnde de symbolen voor vrijheid en vrede. Net als Chanel no 5 is Nina Ricci l’Air du Temps ook een dergelijk iconisch parfum geworden, dat mede door het ontwerp wereldberoemd werd en is.

Van de originele uitgave uit 1948 is enige jaren terug in een speciale limited edition een heruitgave van dit parfum gedaan. Ook weer als parfum (en dus zeer geconcentreerd) en met de fles in een kristal uitvoering van Lalique.

Geschiedenis van Parfum

Deze van oorsprong Italiaanse mode ontwerpster was in 1895 naar Frankrijk verhuisd. Daar kreeg ze de bijnaam Nina. Op jonge leeftijd begon ze in het mode vak als leerling kleermaakster. Door haar huwelijk met de Italiaanse juwelier en componist, Luigi Ricci werd ze Maria Ricci, later dus Nina Ricci.

Na de studie trad ze in 1908 in dienst bij het House of Raffin als ontwerpster. Ze bleef daar werken totdat ze in 1932 besloot een eigen ontwerphuis voor Haute Couture op te richten. Aanvankelijk bestaand uit 1 kamer, namelijk een salon. Later zou dat sterk uitgroeien tot een groot pand, waar wel nog alles onder één dak werd ondergebracht. Dat had ook te maken met de techniek die Nina toepaste. De ontwerpen werden namelijk direct op de models gepast en gemodificeerd om een perfecte pasvorm te bereiken.

Ook tijdens de 2e Wereldoorlog bleef het huis door werken. Maar na het einde van de oorlog waren overal de problemen groot. Men smachtte weliswaar naar Haute Couture, maar het geld was schaars en vaak nodig voor het herstel. Luigi Ricci bedacht toen een ingenieus plan. Samen met nog een aantal modehuizen uit Frankrijk werden de beste modellen per huis gebruikt om 150 mannequins aan te kleden en ze op een tentoonstelling in het Louvre te Parijs te presenteren. Het werd een groot succes en een tournee door Europa en in de USA volgde.

Nina Ricci staat bekend om haar natuurlijke, tijdloze en romantische ontwerpen. Daarbij maakt ze graag gebruik van poederachtige kleuren zoals parelgrijs en ivoor. Het stofgebruik was altijd een mix van delicate combinaties, maar altijd elegant.

In 1941 vroeg ze haar zoon Robert Ricci om de parfumafdeling gestalte te geven. En dat heeft hij met verve gedaan.

Sinds 1998 is Nina Ricci onderdeel van het Spaanse PUIG.

Copyright © 2018 Parfum.nl