Ralph Lauren

6 producten

24 36 48
 1. Ralph Lauren Ralph edt spray
   Adviesprijs € 48,50 Aanbiedingsprijs € 28,95 Je bespaart € 19,55
 2. Ralph Lauren Safari edt spray
   Adviesprijs € 83,00 Aanbiedingsprijs € 64,95 Je bespaart € 18,05
 3. Ralph Lauren Safari Women edp spray
   Adviesprijs € 71,50 Aanbiedingsprijs € 58,95 Je bespaart € 12,55
 4. Ralph Lauren Polo Blue edt spray
   Adviesprijs € 75,00 Aanbiedingsprijs € 58,95 Je bespaart € 16,05
 5. Ralph Lauren Polo Blue edt spray
   Adviesprijs € 56,50 Aanbiedingsprijs € 43,95 Je bespaart € 12,55
 6. Ralph Lauren Polo Blue edt spray
   Adviesprijs € 101,00 Aanbiedingsprijs € 88,95 Je bespaart € 12,05

6 producten

24 36 48

Parfum van Ralph Lauren

Vanaf 1979 heeft Ralph Lauren een samenwerking met L’Oréal voor de ontwikkeling en het op de markt brengen van parfums. In totaal zijn er 70 soorten verschenen. Bekende wat grotere lijnen zijn die van Ralph Lauren Big Pony voor de mannen uit 2010 en die voor de vrouwen ui 2012.

Zeer bekend en gewild zijn de diverse mannen Ralph Lauren Polo geuren, zoals Ralph Lauren Polo black, Ralph Lauren Polo red en Ralph Lauren Polo blue. Nog niet zo bekend is Ralph Lauren explorer uit 2007, maar het is beslist de moeite waard om dit eens te proberen.

Bij de vrouwen is Ralph Lauren Ralph uit 2000 een warm en voor insiders een gevraagde geur. Romance uit 1998, is ook een bloemige, fruitige geur en een die aantrekkelijk blijft.

Zijn nieuwste geurlijn is de Ralph Lauren Luxury Collection uit 2016, het is een volledige unisex lijn.

Geschiedenis van Ralph Lauren

Ralph Lifshitz, nu bekend als Ralph Lauren, is een telg uit joods Russisch immigranten. De naam van de jongste van de kinderen was Lauren, vandaar de naam Ralph Lauren. Zijn vader was huisschilder. Ralph groeide op met basketbal en honkbal en zoals veel Amerikaanse kinderen wilde hij Joe Dimaggio worden. Ook putte hij inspiratie uit zijn helden Frank Sinatra, Cary Grant en John F. Kennedy.

Een korte tijd volgde hij de studie economie, maar die heeft hij niet afgemaakt. Na het vervullen van zijn dienstplicht ging hij aan de slag als verkoper voor Brooks Brothers.  Een van de oudste kledingfirma’s in de Verenigde Staten. Geïnspireerd door de Europese stijl van brede stropdassen bracht hij dat idee op bij Brooks Brothers. Zij zagen er echter niets in en dus ging hij er zelf mee aan de slag. Vanaf een achteraf kamertje in het Empire State Building ontwierp en maakte hij zijn eigen stropdassen, met Polo als logo. Veelal gemaakt van oude stoffen (lees vodden). Een beetje vergelijkbaar met Kenzo.

De grote doorbraak kwam toen Neiman Marcus, een groot warenhuis, in één keer een bestelling voor 1200 stuks plaatste!! Van daaruit is het een succes verhaal. De introductie van het beroemde Polo shirt, een winkel in Bloomingdale en weer wat later een eigen boetiek aan de Rodeo Drive, Beverly Hills.

Zijn stijl is typisch Amerikaans, klassiek maar ook een beetje ruw met een outdoor image. Het bekende logo is een pony al dan niet met een ruiter. Ook de initialen RL worden tegenwoordig wel gebruikt. Ze zijn afgeleid van het symbool van het Ralph Lauren concern aan de beurs van New York.

Over zijn filantropische instelling is hij duidelijk: dat is niet ingegeven door zijn financiële status maar door zijn hart.

Copyright © 2018 Parfum.nl