Tommy Hilfiger

1 product

24 36 48
  1. Tommy Hilfiger TH Bold edt spray
     Adviesprijs € 70,00 Nu € 26,95 Je bespaart € 43,05

1 product

24 36 48

Parfum van Tommy Hilfiger

Zijn interesse in sport, mode en muziek kon Hilfiger ook gestalte geven in het ontwikkelen van zijn parfumlijnen. Het vrouwenparfum Tommy Hilfiger True Star en Tommy Hilfiger True Star Gold kwam tot stand in samenwerking met Beyoncé-Knowles. Zij was de postergirl bij de lancering. En voor de mannenversie van True Star werd een beroep gedaan op Enrique Iglesias.

De parfums worden ontwikkeld in samenwerking met Estée lauder. Net als in zijn kledinglijnen is ook bij de parfums veelvuldig sprake van het gebruik van de kleuren rood, blauw en wit. En het mag gezegd worden: het maakt vaak een frisse vrolijke indruk.

Tommy Hilfiger TommyGirl Summer 2016 is zijn meest recent uitgebracht parfum.

Geschiedenis van Tommy Hilfiger

Een goed voorbeeld van vallen en opstaan is gegeven door Thomas Jacob Hilfiger. Tijdens een van zijn zomerbaantjes in een kledingzaak in Cape Cod, besloot hij dat hij ook een modezaak wilde beginnen. Samen met twee vrienden en al het spaargeld openden ze in 1971 hun winkel: The people’s place genaamd. Daar bood men allerlei kleding aan die toen in de mode was en welke ze zelf inkochten in New York. Het was niet alleen een kleding winkel, maar ook een kapperszaak, een platenzaak en beneden in de kelder werden regelmatig rockconcerten gegeven. Precies datgene dat de interesse had van Hilfiger. Ontevreden met de ingekochte designs begon Hilfiger zelf ook kleding te ontwerpen en ontdekte zo dat daar zijn echte passie lag.

Na het aanvankelijke succes ging de winkel toch 7 jaar later failliet. Dus besloot Hilfiger terug te gaan naar de schoolbanken om zich verder te bekwamen in het vak. Ook ging hij met schetsboek naar India om met eigen ogen te zien hoe zijn schetsen tot leven kwamen.

Na wat omzwervingen verkreeg hij eindelijk een baan als designer voor Calvin Klein. Voor hij daar echter aan de slag ging, vond hij een geldschieter bereid hem te ondersteunen bij het opzetten van zijn eigen bedrijf. In 1985 was dat een feit. Zijn designs worden gekenschetst als preppy stijl. Zowel zijn sportkleding als de casual kledinglijn was van een aansprekende, soort klassieke, Amerikaanse stijl. Vaak met gebruikmaking van de kleuren rood, blauw en wit. De kleuren van de Amerikaanse vlag.

Grappig genoeg is het bedrijf van Tommy Hilfiger enige jaren geleden verkocht aan Calvin Klein.

Copyright © 2017 Parfum.nl.