Versace

5 producten

24 36 48
 1. Versace Blue Jeans Man edt spray
   Adviesprijs € 39,00 Aanbiedingsprijs € 18,95 Je bespaart € 20,05
 2. Versace The Dreamer edt spray
   Adviesprijs € 72,50 Aanbiedingsprijs € 34,95 Je bespaart € 37,55
 3. Versace Red Jeans Woman edt spray
   Adviesprijs € 39,00 Aanbiedingsprijs € 15,95 Je bespaart € 23,05
 4. Versace Vanitas edp spray
   Adviesprijs € 56,50 Aanbiedingsprijs € 30,95 Je bespaart € 25,55
 5. Versace L'Homme edt spray
   Adviesprijs € 82,50 Aanbiedingsprijs € 34,95 Je bespaart € 47,55

5 producten

24 36 48

De parfums van Versace

Versace heeft voor de ontwikkeling van de parfumlijn gebruik gemaakt van een groot aantal master perfumers. Grote namen zoals als Alberto  Morillas ( Acqua di Gio, Must, Light Blue), Olivier Cresp (Anais, Anais, Noa)  en Christine Nagel ( Eau de Cartier, miss Dior Chérie). Met Versace Red Jeans (fruitig, bloemig) wordt gemikt op jeugdig publiek, maar ook Versace Bright Crystal, met de kenmerkende roze fles en bloemige geur is geliefd bij jongeren. Versace pour Femme is een trendy parfum, maar ook klassiek te noemen.

Bij het mannenparfum springt Versace Man Eau Fraiche eruit. Het heeft een houtachtige, aquatische geur. Versace Dreamer voor mannen is al van wat oudere datum, maar blijft het qua verkoop ook nog steeds goed doen.

Geschiedenis van Versace

Moeder Versace was van beroep kleermaakster en runde een eigen couture huis. Het was dan ook niet meer dan logisch dat Gianni Versace haar hiel bij het uitzoeken van edelstenen en goudvlechtwerk voor borduursels. Gaandeweg maakte hij eigen ontwerpen, die ook in haar boetiek werden verkocht.

Met een ontwerp voor een breiwerkcollectie trok Versace de aandacht en werd zo ontwerper bij het modehuis Genny and Gallaghen. Later werd hij freelancer en specialiseerde zich in leer en suède ontwerpen. In 1978 besloot hij dat hij genoeg had geleerd en samen met zijn broer Sando richtte hij het modehuis Versace op. Zijn losse maar elegante stijl voor mannen trok beroemde klanten als Andy warhol, Bruce Springsteen, Woody Allen en later ook vooral Elton John. Maar ook de vrouwenlijn viel inde smaak, vooral door de jungle prints.

In tegenstelling tot andere modehuizen behield Versace alles in eigen hand, dus van ontwerp tot en met de verkoop. Hij kwam op tragische wijze in 1997 om het leven. Het bedrijf werd gelukkig voortgezet door familieleden.

Versace wordt vooral geroemd om zijn opzichtige prints en heldere kleuren. Maar ook soms erg gewaagde outfits. Een van de beroemdste creaties is de groene jurk, die Jennifer Lopez droeg bij de 42e Granny Award uitreiking. Deze exotisch groene jurk was bedrukt met een patroon van tropische bladeren en bamboe. Het had een uitermate laag uitgesneden decolleté (tot onder de navel) en was om het middel afgezet met citrines, een gele halfedelsteen.

In de afgelopen jaren vielen vooral de samenwerkingsverbanden op. Eerst met het automerk Lamborghini, daarna met H&M en vervolgens met lokale partners in China en India.

Het logo van Versace is Medusa. Een Griekse godin, waar Versace in zijn jeugd een beeltenis van had gezien in een van de ruines van Rome. Medusa was een vrouw van grote schoonheid, maar met slangen als haar.

Copyright © 2018 Parfum.nl