Viktor en Rolf

4 producten

24 36 48
  1. Viktor & Rolf Flowerbomb edp spray
     Adviesprijs € 50,00 Aanbiedingsprijs € 44,95 Je bespaart € 5,05
  2. Viktor & Rolf Flowerbomb edp spray
     Adviesprijs € 70,00 Aanbiedingsprijs € 69,95 Je bespaart € 0,05

4 producten

24 36 48

Parfum van Viktor & Rolf

Hoewel de parfumlijn van zeer recente datum is, zijn er toch een aantal zeer aansprekende geuren op de markt gebracht. Ze doen dit in samenwerking met het Franse L’Oréal.

Hun eerste parfum sloeg letterlijk in als een bom. Viktor & Rolf Flowerbomb is een oriëntaals, bloemig parfum met frisse en zoete akkoorden. Het is ontwikkeld door Olivier Polge en Carlos Benaim. Beiden zijn ook verantwoordelijk voor het later uitgebrachte Eau Mega. De topnoten van Viktor & Rolf Flowerbomb worden gevormd door Bergamot en groene thee. Het parfum is een absolute wereldhit en slaat veel verkooprecords. Er zijn inmiddels een hele reeks aan variaties hierop verschenen.

Met Viktor & Rolf Spicebomb voor de mannen, ook ontwikkelt door Olivier Polge, heeft het duo Viktor & Rolf eveneens goud in handen gekregen. De geur is een explosie van oriëntaalse en kruidige akkoorden met een basis van leer en tabak. Een echt mannenparfum, dat vanaf de lancering een grote schare liefhebbers trok. De fles wordt gepresenteerd in een soort granaat vorm.

Iets eerder was Viktor & Rolf Antidote voor de mannen uitgebracht. Men noemt het een soort magisch elixer dat tegenslag ombuigt in geluk. Deze geur is te typeren als oriëntaals houtachtig.

De vrouwenlijn werd onlangs uitgebreid met de Viktor & Rolf Bonbon collectie. Het is een bloemig, fruitig parfum, waarbij het roze flesje in de vorm van een verpakt snoepje is.

Geschiedenis van Viktor en Rolf

Het Nederlandse duo Viktor Horsting en Rolf Snoeren kwamen met elkaar in contact op de kunstacademie in Arnhem. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Na de studie vestigden ze zich in Parijs, alwaar ze voor modehuizen aan de slag gingen. Hun designs waren een mix tussen kunst en mode, klassiek en avant-garde.

Vandaar ook dat veel van hun meer extravagante creaties, zoals die van de laag op laag kleding, veelvuldig tentoongesteld worden in musea. En ze worden ook graag gebruikt voor theater producties. Hun haute couture creaties getuigen van een enorme creativiteit, maar zijn wel peperduur.

Naast hun spraakmakende shows met Haute Couture hebben ze zich ook op de confectiekleding gestort. Net als Versace ontwikkelden ze een hele kledinglijn voor het Zweedse H&M. De combinatie van Haute Couture en confectie begon echter te wringen. Het belemmerde hun artistieke inbreng en creativiteit, zodat ze onlangs het moedige besluit namen daarmee te stoppen en terug te gaan hun “oorsprong”: de haute Couture. Een begrijpelijke stap en een die bijvoorbeeld ook door Jean Paul Gaultier is genomen.

Copyright © 2018 Parfum.nl